Dizalice topline - Split sustavi

Ove dizalice topline imaju širok izbor kapaciteta, a dolaze i u drugačijim dimenzijama s obzirom na svoj dizajn. Osnovna je podjela prema kilovatima, a dijele se na jedinice od 5-8kW, 10-12kW, 14-16kW za koje je potrebna trofazna struja te hidronički modul od 8-12-16kW. Split sustavi prvenstveno služe za grijanje i hlađenje stambenih jedinica te se koriste za proizvodnju tople vode za kućanstvo. Na jednu jedinicu moguće je priključiti opremu za podno grijanje, radijatore te razne ventilokonvektore.

Za rad, split sustavi koriste obnovljive izvore energije, a povećana upotreba obnovljivih izvora energije smanjuje energetsku ovisnost. Temelji se na tehnologiji zrak-voda što znači da preuzima toplinsku energiju zraka izvana i prenosi je za zagrijavanje vode koja se dalje koristi za grijanje kućanstva te opskrbu toplom vodom. Po potrebi kućanstva može i hladiti. U usporedbi s drugim tehnologijama, čak do 75% energije uzima iz okoline.

Hidronički modul dio je naše ponude split sustava, a dolazi u tri kapaciteta te se spaja na jednozafnu struju. Uređaj se sastoji od pločastog izmjenjivača topline koji zauzima vrlo malo mjesta , a izdržava iznimno visoke temperature i velike pritiske. Tu je i visokoučinkovita inverterska pumpa za vodu marke Wilo koja ima mogućnost vertikalnog podizanja do 9 metara te dvolitarska ekspanzijska posuda za održavanje stabilnog tlaka u sustavu. Na slici su istaknute komponente ovog modula:
Istaknuti proizvodi

Cjenik proizvoda

Pregledajte naše proizvode s cijenama u dokumentu pritiskom na donji gumb. Za proizvode poput klima komora, rekuperatora, rashladnih agregata te ostale regulacijske opreme pošaljite upit na e-mail: info@thermal.hr

Pregledaj cjenik